B

ristows SAR-helikopter, LN-OIJ, er hevet og fraktet til Haakonsvern marinebase for klargjøring av vraket og videre transport til Havarikommisjonen på Kjeller.

Ulykken skjedde under SAR-trening i nattforhold vest for Løno ved Sotra med avgang fra Flesland flyplass. 

Helikopteret hevet i posisjon vest av Bergen. Foto SHK

Alle seks ombord ble hentet opp fra sjøen 45-50 minutter etter ulykken av Forsvarets AW101-redningshelikoptre og fraktet til Haukeland Universitetsykehus. En person var kritisk skadet og en person ble bekreftet omkommet.

Helikopteret heises på land ved Haakonsvern marinebase. Foto SHK

Politiet bekreftet 1. mars at det var besetningsmedlemmet Reidun Hestetun (61) som omkom. Hun jobbet som HMS-koordinator og SAR-sykepleier fra 2009 ved Oseberg feltsenter, og blir av nære kolleger beskrevet som en svært dyktig og pålitelig SAR-sykepleier.

Helikopteret på dekket av Normand Ocean. Foto SHK

«Våre tanker går først og fremst til familien og vennene som har mistet sin kjære Reidun i denne tragiske ulykken. I Equinor sørger vi over tapet av en nær og kjær kollega. Vi uttrykker vår dypeste medfølelse til familie og venner i denne vanskelige tiden», uttaler Equinors adm direktør, Anders Opedal.

Helikopteret på kai Haakonsvern marinebase. Foto SHK

Equinor og andre selskaper valgte etter ulykken å innstille regulære flyginger på norsk sokkel av hensyn til berørte, gjennomgå og avklare situasjonen med myndigheter før helikopterflygninger kunne gjenopptas.

ROV-bilder av helikopteret da det ble funnet på sjøbunnen. Foto: Normand Ocean/SHK

«Denne alvorlige hendelsen påvirker oss alle. Flysikkerhet og sikkerheten til alle som reiser med helikopter er grunnleggende for vår virksomhet. Basert på dialog med Luftfartstilsynet er det ingen indikasjoner på at helikoptersikkerheten på norsk sokkel er redusert», opplyser Kjetil Hove i Equinor, ansvarlig for leting og produksjon i Norge.

Oppdatert 
2.3.2024 14:23
 Artikler om 
Luftfart

Flere artikler om 

Luftfart

 ...

SEALLE

Abonnér på nyhetsbrev!

Les om Personvern
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.