S

tore framskritt innen batteriteknologi kan gjøre elektriske fly kommersielt aktuelle innen tre år, hevder Elon Musk, CEO i Tesla og Xspace.

«Store framskritt innen batteriteknologi kan gjøre elektriske fly kommersielt aktuelle innen tre år»

Tesla-sjefen kom med uttalelsen i august 2020 like etter at elbilprodusenten publiserte en forskningsoppgave som beskriver enormt ytelsesforbedring av neste generasjons battericeller. Det innebærer to år kortere tid enn en spådom fra 2019 før kommersielle batterier oppnår en energitetthet på 400 Wh/kg, som anses nødvendig for flygning.

Cockpit til Eviation Aircrafts helelektriske 11-seters Alice. En revidert design av flyet ble vist fram 1. juli 2021 med T-hale og motorer flyttet fra vingespissene til et pylonfeste på akterkroppen.


Tesla-sjefen kom med uttalelsen i august 2020 like etter at elbilprodusenten publiserte en forskningsoppgave som beskriver enormt ytelsesforbedring av neste generasjons battericeller. Det innebærer to år kortere tid enn en spådom fra 2019 før kommersielle batterier oppnår en energitetthet på 400Wh / kg, som anses nødvendig for flygning.

400 Wh/kg kan være en realitet innen 3-5 år

400 Wh/kg med utvidet antall sykluser, produsert i volum kan være en realitet innen tre til fire år, ifølge Musk. Til sammenligning har Teslas nyeste batterier, Panasonics ‘2170’ batterier som brukes i Model 3-biler, med maks energitetthet på rundt 260 Wh / kg.

Ifølge Roland Berger er det på verdensbasis over 200 selskaper som utvikler luftfartøyer med nullutslipp. Tesla er ikke på listen, men Musk har flere ganger uttalt interesse for utvikling av elfly.

Honeywell Aerospace leverer fly-by-wire flykontrollsystemet til Alice fra Eviation Airfraft som har to MagniX Magni650 elektriske motorer.

Ifølge Roland Berger er det på verdensbasis over 200 selskaper som utvikler luftfartøyer med nullutslipp. Tesla er ikke på listen, men Musk har flere ganger uttalt interesse for utvikling av elfly.

Oppdatert 
30.4.2023 21:16
 Artikler om 
Innovasjon

Flere artikler om 

Innovasjon

 ...

SEALLE

Abonnér på nyhetsbrev!

Les om Personvern
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.